Laktosfria Kanelbullar

 
Ingredienser (48st):
Jäst 50g
Laktosfritt smör 150g
Laktosfri mjölk 5 dl
Strösocker 1,5 dl
Salt 1 tsk
Kardemumma
Vetemjöl 12-13 dl
 
Fyllning:
Laktosfritt smör 100g
Strösocker
Kanel
 
Dekoration:
Ägg
Pärlsocker
 
Gör såhär:
Smula sönder jästen i en kopp eller ett glas. Häll på en halv deciliter strösocker och rör runt med en sked tills jästen lösts upp och är helt flytande. Häll över i en stor bunke. 
 
Smält smöret och blanda i mjölken. Värm blandningen till 37 grader och häll sedan blandningen i samma bunke som jästen.
 
Tillsätt resten av strösockret, salt och så mycket kardemumma du vill (jag brukar ha i ett par matskedar).
 
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en fin deg som släpper bunkens kanter. Lägg över en kökshandduk och låg degen jäsa ca 40 minuter. Under tiden degen jäser kan du förbereda fyllningen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
 
Vält ut degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. Knåda degen och kavla ut till en avlång platta. Stryk fyllning på halva och vik över den andra halvan. Skär varje del i 12 delar och tvinna varje del innan du gör en knut.
 
Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa på plåtar, under kökshanddukar, i 30-40 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. 

Kommentera här: